Informatie voor verwijzers en/of gemeenten

Wij bieden begeleiding aan jeugd en (jong)volwassenen met: LVB-problematiek, psychische kwetsbaarheden, gedragsproblemen en/of risico op delinquent gedrag die lijken te ontsporen of al ontspoord zijn. Ons doel is om hen te helpen weer volwaardig te participeren in de samenleving. Indien nodig ondersteunen wij onze cliënten met het actief deelnemen aan hun behandeling.

We hanteren een gericht en meetbaar aanpak waarbij we samen met de cliënt en verwijzers doelen stellen en het hele proces regelmatig monitoren en evalueren.

Als het niet goed gaat met een cliënt, denken we in oplossingen en schakelen we snel wanneer dat nodig is. We proberen hierbij dan ook “out of the box” te denken. In overleg met de cliënt en zijn/haar netwerk, kunnen we de frequentie en invulling van de begeleiding aanpassen als het tijdens een begeleidingstraject minder goed gaat. De netwerk van de cliënt hier bij, waar mogelijk, betrokken.

De betrokkenheid van zijn/haar netwerk is belangrijk om het gedrag van de cliënt en bijbehorende gemaakte beslissingen te kunnen verklaren. Dit kan handig zijn voor de cliënt zijn/haar persoonlijke begeleider bij gesprekken met instanties, externe behandelaars, scholen en organisaties.

Zijn er nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We staan bereid om jou verder te helpen.
Je kunt ons bereiken via de mail of via onze belnummer 0854000412.