Over ons

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Demazorg is een kleinschalige zorginstelling die hulp biedt aan jeugd en (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid, gedragsproblemen en/of (risico op) delinquent gedrag.

Wij bieden begeleiding en ondersteuning aan jeugd en (jong)volwassenen met problemen op verschillende leefgebieden. Zo kunnen er problemen zijn op het gebied van financiën, huiselijke relaties, werk en/of inkomen. Ook aan jeugd en (jong)volwassenen die in detentie hebben gezeten of onder toezicht staan van de reclassering, biedt Demazorg begeleiding en ondersteuning.

Het aanbod van Demazorg bestaat uit begeleiding met of zonder verblijf aan jeugd en (jong)volwassenen vanaf 14 jaar en intensieve dagbestedingen.

Ons team

Ons team bestaat uit professionals met jarenlange ervaring op het gebied van werken met jeugd en (jong)volwassenen. Met behulp van methodieken stimuleren en begeleiden zij hun cliënten met als doel om hun zelfredzaamheid te vergroten zodat deze cliënten stapsgewijs weer deel uit kunnen maken van de maatschappij en weer regie over hun leven krijgen.

Demazorg onderscheidt zich met een integrale interculturele aanpak. Dit betekent dat ook cliënten met diverse culturele achtergronden zich bij ons kunnen aanmelden. Wij beschikken namelijk over de nodige expertise daarin.

Ten slotte betrekken wij de ouders, verzorgers en/of netwerken van de jongeren zo veel mogelijk bij het proces. Wij zijn namelijk bewust van het belang hiervan en geloven er sterk in dat met samenwerking de beste resultaten behaald kunnen worden. Samen werken wij aan jouw zelfredzaamheid, want samen bereikt men meer.

“Jouw zorg uit handen geven doe je niet zomaar.”

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden, kunt je contact met ons opnemen. Wij helpen je graag!

Onze kernwaarden

Openheid, eerlijkheid en bereidheid staan bij Demazorg centraal.

Wij staan voor jou open en verwachten van jou hetzelfde. Ook zijn wij eerlijk en bereidwillig.
Toon jij dezelfde instelling, dan geven wij jou de begeleiding waar jij naar op zoek bent.

De kernwaarden van Demazorg zeggen iets over de organisatie, hoe we met elkaar omgaan en wat jij van ons kan verwachten.

Betrokken

Wij zijn betrokken en bekommeren ons om jouw welzijn en persoonlijke ontwikkelingen. Samen met jou zoeken wij naar een betekenisvol leven dat bij je past. Samen werken wij aan jouw doelen met een werkwijze dat bij jou past.

Betrouwbaar

Wij doen wat we zeggen en zeggen wat wij doen. Met het oog op respect voor vertrouwelijkheid, privacy en veiligheid, zijn wij: integer, transparant en betrouwbaar.

Respect

Wij hebben respect voor de menselijke waardigheid en autonomie van iedere cliënt. Bij Demazorg is respect van groot belang.

Zo stellen wij dat elk mens een unieke en inherente gelijke waarde heeft en dat elke persoon, in overeenstemming met de rechten en cultuur van anderen en een duurzame omgeving, recht heeft op welzijn, zelfontplooiing en zelfbeschikking.

Deskundig

Onze professionals hebben een lerende houding naar jou toe en luisteren goed naar jouw hulpvragen. Daarnaast zijn wij een lerende organisatie waarbij onze professionals expertise hebben, maar tegelijkertijd leergierig blijven om hun kennis te vergroten.

Elke cliënt is uniek. Wij leren altijd van onze cliënten en delen deze ervaringen graag met onze collega’s om ervoor te zorgen dat de zorg dat wij leveren met de dag beter wordt.