Methodiek en instrument

Wat voor methodiek en instrument gebruiken wij?

Krachtwerk

Methodiek

Onze specialisten werken volgens het gedachtegoed van Krachtwerk. Zij helpen je met het bereiken van jouw doelen en het omzetten van een negatieve dynamiek naar een positieve.

Deze aanpak is gericht op mensen die tijdelijk of langdurig de grip op hun leven zijn kwijtgeraakt. Gedurende het behandelingstraject krijgen hun weer de regie over hun leven zodat ze weer: kunnen meedoen, van belang zijn en kunnen zijn wie ze willen zijn. Wij vinden het belangrijk dat jouw eigen kracht en talenten altijd centraal staan. Bij ons bepaal je, met hulp van je begeleider, zelf aan welke leefgebied(en) jij wil werken. Denk hierbij aan: wonen, financiën, dagbesteding, gezondheid, opleiding en werk. Onze specialisten helpen jou graag bij het regelen en behouden van praktische zaken die jou van nut zullen zijn voor het behalen van jouw doelen. Jij onderneemt dus zelf actie, terwijl onze specialisten je ondersteunen op jouw pad naar positieve veranderingen.

Krachtwerk is een methodiek die is ontwikkeld door Impuls – Onderzoekscentrum Maatschappelijke Zorg, een onderdeel van Radboudumc in Nijmegen. Het is belangrijk op te merken dat Krachtwerk hun intellectueel eigendom is.

Bekijk de website van het Impuls Onderzoekscentrum voor meer informatie over methodiek Krachtwerk.

Zelfredzaamheid-matrix

Instrument

Samen met onze cliënten bekijken we de leefgebieden die in de zelfredzaamheidmatrix staan beschreven. Zo krijgen we een compleet beeld van hun situatie en hulpvragen. We richten ons daarbij op de mogelijkheden van ieder individu.

De zelfredzaamheidsmatrix is een instrument dat de mate van zelfredzaamheid van een cliënt in kaart brengt. Dit instrument biedt inzicht in de zelfredzaamheid op verschillende leefgebieden en identificeert welke gebieden extra aandacht nodig hebben. Op basis van deze informatie kan een zorgplan worden opgesteld en gebruikt worden als referentie tijdens de intake, evaluaties en de afsluiting van het begeleidingstraject.

Bekijk onze theorie over verandering om te ontdekken hoe wij jou kunnen ondersteunen bij jouw persoonlijke groei en het vergroten van je zelfredzaamheid. Samen werken we eraan om jouw doelen te bereiken.

Lees onze theorie van veranderen om erachter te komen hoe wij jou kunnen helpen veranderen en in het vergroten van jouw zelfredzaamheid. Samen doen wij dit om jouw doelen te bereiken.