Onze missie en visie

Waarom bestaan wij en waarop zetten wij ons in!

Hieronder worden onze doelstellingen beschreven.

Missie

Iedereen heeft het recht om zijn/haar eigen leven te leiden en zijn/haar eigen behoeften en wensen te hebben. Wij bieden veilige woonplekken waar onze cliënten kunnen wonen en werken aan hun leven. Onze cliënten staan hierbij centraal en krijgen ruimte voor zelfregie.

Onze zorginstelling streeft naar mensgerichtheid en gelijkwaardigheid. Wij begeleiden jongeren en (jong)volwassenen die om verschillende redenen vastlopen in het leven. Deze redenen kunnen zijn ontstaan door het hebben van kwetsbaarheden op het gebied van het psychisch functioneren en/of het hebben van een lichte verstandelijke beperking.

Visie

Door het bieden van een veilige woonplek met behorende begeleiding, kunnen onze cliënten toewerken- en hunzelf ontwikkelen naar het leven dat ze verlangen.

De begeleiding richt zich op het stabiliseren van de situatie van de cliënt en het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om een zelfstandig en waardevol leven te leiden. Daarbij richten wij ons op het benutten van de mogelijkheden en kwaliteiten van onze cliënten. Bovendien bieden wij hen voortdurende zorg die zich aanpast aan deze mogelijkheden en hen levensfase.

Onze cliënten krijgen van ons activiteiten die voldoen aan de doelen in hen zorgplan en passen bij hetgeen dat ze aankunnen. We helpen onze cliënten sociale vaardigheden te ontwikkelen en positieve ervaringen op te doen. Ook helpen wij hen nieuwe vaardigheden en kansen te ontdekken.

Ons doel is het vergroten van de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van onze cliënten. Dit om hen een basis te geven die hen zal helpen bij het vinden van een vast betaalde baan, waardoor ze weer volledig deel kunnen uitmaken van de samenleving.