Begeleiding ambulant

Met persoonlijke aandacht en deskundigheid werken we samen aan jouw zelfredzaamheid. Hierbij verliezen wij het respect voor jouw privacy en eigen krachten niet uit het oog. Individuele begeleiding afgestemd op jouw hulpvraag.

Wij bieden ambulante begeleiding aan jongeren en (jong)volwassenen vanaf 14 jaar oud met psychische kwetsbaarheden en/of licht verstandelijke beperkingen. Hierbij kun je denken aan: ASS, ADHD, ADD en/of ODD. Ter ondersteuning, zullen wij een persoonlijke begeleider voor jou aanwijzen.
Wij zijn er namelijk van overtuigd dat een juiste en passende begeleider voor jou de sleutel tot een succesvol begeleidingstraject zal zijn. Samen met de begeleider zal jij jouw behoeften, verwachtingen en wensen in een zorgplan opstellen. Vervolgens begint jouw begeleidingstraject en zullen we gezamelijk werken aan het behalen van jouw persoonlijke doelen.

De begeleiding kan bij jou thuis, bij ons op kantoor of bij een andere plek (waar jij je prettig bij voelt) plaatsvinden. Alleen in overleg met jou, betrekken we hierbij ook jouw naastbetrokkenen.

Naast het behalen van jouw persoonlijke doelen, streven wij ook naar het vergroten van jouw zelfredzaamheid. Jouw begeleider geeft jou hierbij zowel praktische als mentale ondersteuning bij het aanleren van bepaalde vaardigheden. Ook zal er regelmatig teruggeblikt worden naar jouw progressie op het gebied van: gezondheid, wonen en diverse dagbestendingen (zoals school en werk).

Er zijn ook andere doelen waar je met jouw begeleider aan kan werken, bijvoorbeeld:

    • Het aanbrengen van een structuur in jouw dagelijkse leven (zoals op tijd slapen en opstaan)
    • Het maken en uitvoeren van planningen (zoals het opstellen van een cv en/of vinden van werk/school)
    • Het maken en nakomen van afspraken met instanties
    • Het leren omgaan met geld (zoals het op tijd betalen van rekeningen en/of aflossen van schulden)
    • Het op orde brengen van jouw administratie (zoals het aanvragen van DigiD of afsluiten van een zorgverzekering)
    • Het ontdekken en uitoefenen van een passende dagbesteding (zoals lid worden van een sportvereniging)
    • Het vergroten van jouw sociale vaardigheden (zoals jouw communicatieve vaardigheden in sociale situaties)
    • Het nemen van voorlichting en advies omtrent jouw psychische kwetsbaarheden (psycho-educatie)