Begeleiding zelfstandig wonen

Woon je al zelfstandig en heb je ondersteuning nodig op één of meerdere leefgebieden? Wij staan klaar om je te helpen je leven weer op orde te krijgen.

Het hebben van eigen regie vinden wij zeer belangrijk en streven daarom naar het vergroten van jouw zelfredzaamheid. Jij doet wat jij kunt en de begeleider, die we aan jou zullen toewijzen, ondersteunt je waar nodig. Indien nodig, helpen we je ook met doorverwijzing naar extra ondersteuning voor zaken als: psychische welzijn, hulp met schuld en diverse behandelingen.

Het zou ook kunnen dat het soms even tegenzit of dat het je niet lukt om jouw dagelijkse bezigheden op orde te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het ordenen van je post, het betalen van je rekeningen, het bellen van instanties, het opruimen van je kamer, het koken, het bijhouden van je huishouden of het inschrijven bij een club of vereniging zonder te weten hoe. Ook ondersteuning bij het aangaan en onderhouden van contact met je familie, vrienden en kennissen valt hieronder. We begrijpen hoe belangrijk sociale contacten zijn, maar ook dat het onderhouden hiervan soms lastig kan zijn en uitdagingen met zich mee kan brengen.

Kortom, allerlei soorten hulpvragen waarbij je wel een steuntje in de rug kunt gebruiken. Ook hierbij staan we voor je klaar. We helpen je graag om je leven op orde te krijgen zonder het over te nemen.

Onze werkwijze wordt afgestemd op jouw situatie en biedt individuele ondersteuning waarbij je grotendeels zelfstandig te werk zal gaan. We kijken eerst gezamelijk naar jouw kwaliteiten en proberen gebaseerd daarop nieuwe kwaliteiten te (her)ontdekken. Vervolgens krijg je adviezen, tips en handvaten waarop je verder kunt bouwen. Op deze manier zorgen wij er samen stapgewijs voor dat jij jouw zelfvertrouwen zal vergroten en jij jouw gewenste doelen zal bereiken.

Hier zijn enkele voorbeelden van de begeleiding die Demazorg biedt:

    • Het aanbrengen van structuur in jouw leven en dagelijkse bezigheden;
    • Ondersteuning bij het realiseren van zinvolle dagbestedingen (zoals opleiding, werk en vrijwilligerswerk);
    • Het doorbreken van sociaal isolement;
    • Ondersteuning bij het op orde krijgen van jouw administratie;
    • Begeleiding bij gesprekken met derden, zoals een bewindsvoerder of dokter;
    • Versterken en uitbreiden van jouw sociale netwerken;
    • Het beoefenen van nieuwe vaardigheden totdat ze eigen worden;
    • Bevorderen van sociale- en maatschappelijke participatie en;
    • Het vergroten van zelfredzaamheid