Crisisopvang

Demazorg biedt crisisopvang met 24/7 begeleiding voor zowel jeugd als (jong)volwassen.

Voor wie is een crisisopvang?

Er is sprake van een crisis als iemand in een onveilige, dreigende en/of verstoorde situatie zit waarbij de spanningen oplopen en niet meer zelf opgelost kunnen worden. Zo’n situatie kan veel impact en emotie met zich meebrengen. In dit soort gevallen is het raadzaam om tijdelijk bij een crisisopvang te verblijven. Zowel jeugd en (jong)volwassenen kunnen bij ons terecht voor zo’n opvang. Tijdens dit korte verblijf krijg jij een intensieve begeleiding om jou weer tot rust te laten komen.

Wat gebeurt er tijdens een crisisopvang?

Bij ons in de crisisopvang vinden wij het erg belangrijk dat jij je veilig voelt en tot rust kan komen. Bij aankomst krijg jij een persoonlijke begeleider toegewezen waarmee jij samen een plan en doelen zal opzetten op basis van jouw zorgbehoefte. Deze begeleider zal jou ook bijstaan tijdens gesprekken die jij met een hulpinstantie zal hebben.

Communicatie tijdens het verblijf vinden wij ook erg belangrijk. Zit iets je niet lekker tijdens jouw verblijf? Schaam je dan niet en bespreek het gerust met ons en/of jouw begeleider!

Wat wordt er van je verwacht?

Wij hebben duidelijke huisregels en afspraken waarvan wij verwachten dat iedereen zich daaraan houdt. Wat betreft omgang, hebben wij respect voor elkaar en tolereren wij geen agressie naar het personeel, de begeleiders en anderen. Daarnaast wordt verwacht dat iedereen meewerkt naar een oplossing voor zijn/haar situatie. Denk hierbij aan meewerking met en inzet bij de betrokken hulpinstanties.

Verder is het ook de bedoeling dat iedereen door blijft gaan met zijn/haar dagelijkse bezigheden. Het gaan naar school/werk, sporten, uitoefenen van hobby’s en andere dergelijke activiteiten vallen hieronder.

Hoe lang is het verblijfsduur in een crisisopvang?

Het verblijven in een crisisopvang duurt in principe maximaal vier weken. Afhankelijk van de situatie, zou het verblijfsduur eventueel verlengd kunnen worden. Samen met jouw verwijzer en begeleider kijken wij wat het beste voor jou zal zijn voor een spoedige oplossing.

Heb jij of iemand die je kent behoefte aan een crisisopvang? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.
Je kunt je aanmelden via ons aanmeldformulier of bellen naar 0854000412.