Over ons

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Demazorg is een kleinschalige zorginstelling die hulp biedt aan jeugd en (jong)volwassenen met een licht verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheden, gedragsproblemen en/of (risico op) delinquent gedrag.

Wij bieden begeleiding en ondersteuning aan jeugd en (jong)volwassenen met problemen op verschillende leefgebieden. Denk hierbij aan problemen op het gebied van: financiën, huiselijke relaties, werk en/of inkomen. Wij staan ook klaar voor jeugd en (jong)volwassenen die een detentie hebben uitgezeten of onder toezicht van de reclassering staan.

Ons hulpaanbod bestaat uit intensieve dagbesteding en begeleiding met of zonder verblijf aan cliënten vanaf 14 jaar.

Ons team

Ons team bestaat uit ervaren specialisten op het gebied van werken met jeugd en (jong)volwassenen. De specialisten stimuleren en begeleiden hun cliënten met behulp van methodieken die ervoor moeten zorgen dat zij, de cliënten, weer regie over hun leven krijgen. Het doel hierbij is om de zelfredzaamheid van de cliënten te vergroten zodat ze allemaal stapsgewijs weer deel uit kunnen maken van de maatschappij.

Wij als Demazorg maken gebruik van een integrale interculturele aanpak. Dit betekent dat ook cliënten met diverse culturele achtergronden zich bij ons kunnen aanmelden. Wij hebben daarvoor de benodigde bekwaamheid.

Ten slotte betrekken wij de ouders, de verzorgers en/of de sociale contacten van onze cliënten zo veel mogelijk bij het proces. Wij zijn namelijk bewust van het belang hiervan en geloven er sterk in dat met samenwerking de beste resultaten behaald kunnen worden. Samen werken wij aan jouw zelfredzaamheid, want samen bereikt men meer.

“Jouw zorg uit handen geven doe je niet zomaar.”

Samen met onze gedragswetenschapper zullen we zorgvuldig kijken naar de hulp die het beste bij jou past. Wij leveren maatwerk door een plan op te stellen dat aansluit bij jouw specifieke behoeften en situatie. Daarnaast onderzoeken we in welke woonsetting jij het beste tot je recht komt, of dit nu een zelfstandige woonruimte is, een begeleid wonen traject, of een andere passende woonvorm. Ons doel is om jou de best mogelijke begeleiding en zorg te bieden, afgestemd op jouw unieke omstandigheden.

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek, kun je gerust contact met ons opnemen. Wij helpen je graag!

Onze kernwaarden

Openheid, eerlijkheid en bereidheid staat bij ons centraal.

Wij staan voor jou open en verwachten van jou hetzelfde. Ook zijn wij eerlijk en bereidwillig. Toon jij dezelfde instelling, dan geven wij jou de begeleiding waar jij naar op zoek bent. Onze kernwaarden zeggen iets over onze zorginstelling, hoe wij met elkaar omgaan en wat jij van ons kan verwachten.

Betrokken

Wij betrekken ons aan jouw welzijn en persoonlijke ontwikkeling en zetten ons daarvoor ook in met zorg en aandacht. Samen met jou gaan we op zoek naar een leven dat bij jou past. Hierbij zullen wij jou ondersteunen met een bijpassende werkwijze die jou zal helpen met het behalen van jouw doel(en).

Betrouwbaar

Met het oog op respect voor vertrouwelijkheid, privacy en veiligheid doen wij wat we zeggen en zeggen wat wij doen. Dat maakt dat wij: integer, transparant en betrouwbaar zijn.

Respect

Wij hebben respect voor de menselijke waardigheid en autonomie van iedere cliënt. Bij ons is respect van groot belang.

Zo stellen wij dat elk persoon een uniek, samengaand en gelijke waarde heeft. Daarnaast vinden wij dat elk persoon, in overeenstemming met de rechten en cultuur van anderen en een duurzame omgeving, recht heeft op: welzijn, zelfontplooiing en zelfbeschikking.

Deskundig

Wij zijn een ervaren zorginstelling dat tegelijkertijd leergierig en open blijft voor het vergroten van haar kennis. Onze specialisten hebben een lerende houding en luisteren goed naar de hulpvragen van onze cliënten. Elk cliënt is namelijk uniek.

We blijven leren van onze cliënten en delen deze ervaringen graag met onze collega’s zodat we de zorg die wij samen leveren continu blijven versterken.